dinsdag 6 augustus 2013

Farfalle met tomaten-doperwtensaus

  Lekker, lekker, lekker...en niet moeilijk!




Nodig voor 4 personen:
1 el olijfolie
5-6 plakjes ontbijtspek, in reepjes gesneden
400 g pomodori uit blik, in stukjes
60 ml water
350 g gedroogde farfalle
225 g diepvriesdoperwten
50 g mascarpone
enkele verse basilicum blaadjes
zout en gemalen zwarte peper
versgeraspte parmezaanse kaas






Stap 1: verwarm de olie in een middelgrote steelpan en die het spek erin. Bak het 5-7 min. op een laag vuur, terwijl u regelmatig roert.

Stap 2: Voeg de tomaten en het water toe, met zout en peper naar smaak.
Zet het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat 15 minuutjes zachtjes koken. Roer de saus af en toe.

Stap 3: Kook de pasta ondertussen in kokend water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Stap 4: Voeg de doperwten toe aan de tomatensaus, roer alles goed door en breng aan de kook. Leg een deksel op de pan en laat de saus 5-8minuten koken tot de doperwten gaat zijn en de saus tamelijk dik is. Breng op smaak.

Stap 5: Draai het vuur uit en voeg de mascarpone en gehakte basilicum toe. Meng alles goed, sluit de pan en laat hem 1-2 minuten staan. Giet de pasta af en meng de saus eronder.
Dien direct op met basilicum en geef er wat geraspte parmezaanse kaas bij.

Smakelijk!

Bron: de pastabijbel, Jeni wright, Veltman uitgevers

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen